VOKA

neoScores

Maakt muziekpartituren digitaal

Ontdek de verhalen van jonge starters & ondernemers

 Wie?

Achter neoScores staat een zeer complementair team:

- Bob Hamblok (°6 oktober 1981): verantwoordelijk voor het technische aspect van het product;

- Jonas Coomans (°16 april 1983): verantwoordelijk voor de creatieve kant van het product en de link met de eindgebruiker;

- Bart Van der Roost (°14 april 1981): verantwoordelijk voor de zakelijke kant van het bedrijf.

Wat?

NeoScores is een start-up die muziekpartituren digitaal maakt. NeoScores wil de manier waarop de muziekwereld partituren koopt en gebruikt, veranderen.

Gebaseerd op actuele en beproefde technologie (HTML 5, Javascript), maar vertrekkende vanuit de muzikale achtergrond van de drie ondernemers, werd neoScores dé manier om eender welk partituur, op eender welk toestel, en ongeacht het gebruikte besturingssysteem, te gebruiken om commentaren te delen en vooral om veilig aan te kopen.

Financiering

NeoScores maakte gebruik van de win-win lening. Op een zaterdag hadden de drie ondernemers al hun vrienden en familie uitgenodigd voor een voorstelling van hun plannen. Zonder enig probleem konden ze er voldoende overtuigen om in totaal win win leningen te verkijgen voor 100.000 €.

Belangrijkste mijlpaal?

Op 7 november 2012 speelde het Brussels Philharmonic als eerste orkest een concert met een tablet in plaats van met papieren partituren. NeoScores zorgde voor deze technologie.

Website neoScores

Over deze site 

Voka – Kamers van Koophandel Antwerpen, Kempen en Mechelen zetten met de steun van de provincie Antwerpen hun schouders onder het project ‘The Antwerp Entrepreneur Academy’ om zo ondernemerschap bij jongeren te inspireren en te stimuleren.

Durf! Spring! Onderneem!

Over ons Contact

Welke regio heeft jouw voorkeur?

Antwerpen Kempen Mechelen