VOKA

Viloc

Biedt een unieke oplossing voor materieel beheer in de bouw

Ontdek de verhalen van jonge starters & ondernemers

Wie?

Tim Gestels (°), founder van Viloc.

Wat?

Viloc is een start up met een unieke oplossing voor materieel beheer in de bouw. Een groot bouwbedrijf heeft enorm veel toestellen verspreid over honderden verschillende locaties en het is eigenlijk enorm moeilijk om die toestellen op te volgen. Viloc zorgt ervoor dat die toestellen uitgerust worden met een zendertje die via basisstations in verbinding staan met het internet waardoor klanten eenvoudig de status van hun materieel kunnen opvolgen. Hierdoor kunnen zij enerzijds enorm veel geld en tijd bespraren en anderzijds de productiviteit en veiligheid in hun organisatie gaan verbeteren.

In 2008 zocht Tim een thesisonderwerp voor zijn eindwerk product ontwikkeling, hij was ook in contact met een aantal mensen uit de bouw. Op die manier had hij gehoord dat diefstal en materieelbeheer in de bouwsector een enorme problematiek was. Hij vond het dan ook een toffe uitdaging om die problematiek aan te pakken.

Afstand nemen van je eerste concept

Het product dat Tim momenteel verkoopt, lijkt verre van op het eerste concept/idee om de problematiek op te lossen. En dus afstand nemen van zijn eerste concept was zeer moeilijk voor hem. Af en toe moet je afstand doen van je idee, er met andere mensen over praten, bekijken wat er wel goed aan is en niet goed aan is om dan uw idee of concept in de juiste richting bij te sturen.

Belangrijkste mijlpaal?

Viloc heeft redelijk vroeg haar eerste klant binnengehaald, zelfs nog voor ze echt al een product hadden. Dit was een zeer belangrijke bevestiging omdat ze op die manier bevestiging kregen over hun product dat ze op die moment nog moesten ontwikkelen. Ook naar investeerders toe bleek dit zeer waardevol.

Advies

Praat zoveel mogelijk met andere ondernemers! Lees boeken over start-ups, een absolute aanrader is 'The lean start-up' van Eric Ries.

Website Viloc

Over deze site 

Voka – Kamers van Koophandel Antwerpen, Kempen en Mechelen zetten met de steun van de provincie Antwerpen hun schouders onder het project ‘The Antwerp Entrepreneur Academy’ om zo ondernemerschap bij jongeren te inspireren en te stimuleren.

Durf! Spring! Onderneem!

Over ons Contact

Welke regio heeft jouw voorkeur?

Antwerpen Kempen Mechelen