VOKA

RBLS

Radicale innovatie binnen complexe organisaties

Ontdek de verhalen van jonge starters & ondernemers

Wie?

Franco en Maarten, twee van de vier oprichters van RBLS.

Wat?

RBLS is een innovatiebureau dat radicale innovatie binnen complexe organisaties mogelijk maakt. Ze hebben gekeken naar succesvolle start-ups, hun typische eigenschappen geïdentificeerd en overgebracht naar grotere bedrijven om dat bedrijf als geheel innovatiever te maken.

Grootste obstakel?

De balans houden tussen focus en de input van klanten afwegen was moeilijk in het begin, later werd het als jonge mannen moeilijk om iets aan grotere bedrijven te gaan verkopen.

Belangrijkste mijlpaal?

De grootste mijlpaal voor RBLS was de eerste goede feedback van hun eerste klanten. Dat was een bevestiging dat de heren op de goede weg zaten.

Ondernemen als student… Heeft dat voordelen?

Als enthousiaste, ondernemende student geraak je makkelijker binnen bij grote bedrijven. Hoewel een meeting met de CEO niet altijd een commerciële waarde heeft, zal er steeds veel goede raad uit voortvloeien.

Advies aan andere starters?

Kijk waar je zelf een probleem mee hebt en bouw je bedrijf rond de oplossing die je zou aanbieden. Het is heel belangrijk om altijd door te zetten, ook wanneer je denkt dat je vast zit. 


RBLS

Over deze site 

Voka – Kamers van Koophandel Antwerpen, Kempen en Mechelen zetten met de steun van de provincie Antwerpen hun schouders onder het project ‘The Antwerp Entrepreneur Academy’ om zo ondernemerschap bij jongeren te inspireren en te stimuleren.

Durf! Spring! Onderneem!

Over ons Contact

Welke regio heeft jouw voorkeur?

Antwerpen Kempen Mechelen