VOKA

Oxypoint

Ontwikkelde een innovatieve zuurstofkraan

Ontdek de verhalen van jonge starters & ondernemers

Wie?

Philip Hendrickx (°28 september 1978) en Dirk Borgonjon

Wat?

Oxypoint is een spin-off bedrijf van de Universiteit Antwerpen. Oxypoint heeft een techniek ontwikkeld waarmee de zuurstoftherapie in ziekenhuizen kan geoptimaliseerd worden. Wat men moet weten, is dat de zuurstof in ziekenhuizen op een continue manier wordt geregeld ongeacht of de patiënt nu inademt of uitademt. Oxypoint geeft elke keer bij de inademing een  zuurstofpuls vrij, waardoor je veel minder zuurstof gaat verbruiken en het comfortabeler is voor de patiënt.

De idee is gegroeid, omdat Dirk al veertien jaar patiënten begeleidde die thuis gebruik maakten van zuurstof. Die therapie gebeurde op het laatste veel efficiënter. Dirk is toen een prototype beginnen maken dat ook bruikbaar kon zijn in een ziekenhuisomgeving. Er was nog geen enkel ziekenhuis ter wereld dat die zuurstoftherapie optimaal gaf en daarom hebben Philip en Dirk daar een business model rond gemaakt en zo is Oxypoint ontstaan.

Belangrijkste drempel?

Er waren veel drempels die we moesten overwinnen. Er moesten een aantal medische testen gebeuren, dan moest hun ontwerp langs een ethisch comité passeren, daarna moest nog eens een CE label gerealiseerd worden en dat heeft toch wel voor de nodige vertragingen gezorgd.

Voor Philip was de grootste moeilijkheid een eerste klant vinden die het toestel effectief in grote schaal wou gaan gebruiken in zijn ziekenhuis.

Advies

Praat erover en probeer zoveel mogelijk mensen te ontmoeten om een goed uitgewerkt businessplan te realiseren.

Website Oxypoint

Over deze site 

Voka – Kamers van Koophandel Antwerpen, Kempen en Mechelen zetten met de steun van de provincie Antwerpen hun schouders onder het project ‘The Antwerp Entrepreneur Academy’ om zo ondernemerschap bij jongeren te inspireren en te stimuleren.

Durf! Spring! Onderneem!

Over ons Contact

Welke regio heeft jouw voorkeur?

Antwerpen Kempen Mechelen