VOKA

Ori Omi

iPhone reparatie op locatie.

Ontdek de verhalen van jonge starters & ondernemers

Wie?

Joachim Badejoh, net afgestudeerd aan de Karel de Grote Hogeschool en tevens oprichter van Ori Omi.

Wat?

Met Ori Omi doet Joachim iPhoneherstellingen op locatie. Mensen kunnen hun iPhone en hun vertrouwelijke informatie niet zomaar missen of in handen geven van een derde persoon. Door bij de klant thuis te komen kan die in alle vertrouwen volgen wat er met zijn toestel gebeurt.

Hoe is het idee ontstaan?

Joachim’s iPhone was kapot toen hij een les industriële ICT kreeg. Samen met zijn leerkracht probeerde hij zijn iPhone zelf te herstellen, wat faliekant is afgelopen. Toen zijn telefoon een tweede keer kapot ging heeft hij het zelf wel kunnen herstellen, waarna hij ook de iPhone van een vriend herstelde. Uiteindelijk is zo de bal aan het rollen gegaan en heeft hij daarrond een business gebouwd.

Waarom ondernemen?

Van jongs af aan is Joachim al bezig met ondernemen. Hij kocht op videogames bijvoorbeeld boomstammen van vrienden die hij voor kleine winstmarges verkocht. Daarna is hij hetzelfde in het echte leven gaan doen met oortjes uit China. Zo heeft Joachim ontdekt dat hij een geboren ondernemer is.

Ondernemen als student… een voordeel?

Het voordeel voor Joachim was dat hij student in hoofdberoep kon zijn en zelfstandige in bijberoep. Fiscaal was het een voordeel voor hem omdat zijn inkomsten laag genoeg waren om een verminderde sociale bijdrage te betalen, wat de drempel verlaagde.

Advies aan andere starters?

Je moet het gewoon doen. Start met iets dat weinig kost maar steek er wel je eigen skillset in, om zo je risico te beperken.


Ori Omi

Over deze site 

Voka – Kamers van Koophandel Antwerpen, Kempen en Mechelen zetten met de steun van de provincie Antwerpen hun schouders onder het project ‘The Antwerp Entrepreneur Academy’ om zo ondernemerschap bij jongeren te inspireren en te stimuleren.

Durf! Spring! Onderneem!

Over ons Contact

Welke regio heeft jouw voorkeur?

Antwerpen Kempen Mechelen