VOKA

Studio Lies Mertens

Handgemaakte lederwaren voor alledaags gebruik.

Ontdek de verhalen van jonge starters & ondernemers

Wie?

Lies Mertens is ontwerpster van een eigen collectie handgemaakte lederwaren.

Wat?

Met Studio Lies Mertens maakt ze handgemaakte lederwaren voor alledaags gebruik. Daaronder vallen hoezen voor laptops, gsm enzovoort.

Hoe is het idee ontstaan?

Lies merkte dat er een gebrek was aan rugzakken en handtassen die efficiënt waren en tevens ook mooi. Met haar bedrijf maakt ze de combinatie tussen gebruiksvriendelijkheid en esthetiek.

Waarom ondernemen?

Ondernemen brengt Lies veel voldoening. Ze is van opleiding grafisch ontwerpster, daarna heeft ze lederbewerking bijgestudeerd en heeft ze een sterke affiniteit met mode. Die drie aspecten samen komen terug in haar werk.

Grootste obstakel?

Prijszetting was voor Lies heel moeilijk. Welke waarde geef je zelf aan je product en hoe percipiëren toekomstige klanten het?

Belangrijkste mijlpaal?

De grootste mijlpaal voor Lies was dat een buitenlandse winkel haar contacteerde om haar producten te verkopen. Dat heeft de doorslag gegeven om het te proberen en om buitenlands een producent te zoeken.

Advies aan andere starters?

Ga veel met mensen praten, toets je omgeving af en check of er vraag is naar je product… en ga ervoor! 


Studio Lies Mertens

Over deze site 

Voka – Kamers van Koophandel Antwerpen, Kempen en Mechelen zetten met de steun van de provincie Antwerpen hun schouders onder het project ‘The Antwerp Entrepreneur Academy’ om zo ondernemerschap bij jongeren te inspireren en te stimuleren.

Durf! Spring! Onderneem!

Over ons Contact

Welke regio heeft jouw voorkeur?

Antwerpen Kempen Mechelen