VOKA

Jaswig

Flexibele standing desk die perfect in je actieve levensstijl past.

Ontdek de verhalen van jonge starters & ondernemers

Wie?

Samuel Rieder, één van de zaakvoerders van Jaswig.

Wat?

Met het Jaswig-team heeft Samuel een statafel gemaakt die makkelijk in de hoogte te verstellen is.

Hoe is het idee ontstaan?

Een aantal leden van het team beseften tijdens hun doctoraat dat ze dagelijks 9 à 10 uur aan hun bureau zaten. Het frustreerde hen dat ze geen mogelijkheid hadden om meer te bewegen, dus zijn ze zelf op zoek gegaan naar alternatieven. Bij gebrek aan mooie, betaalbare statafels is de Gents-Amerikaanse start-up ontstaan.

Grootste obstakel?

Het rommelige karakter van een start-up was voor Samuel moeilijk om zich aan aan te passen. 

Belangrijkste mijlpaal?

Voor Jaswig was hun crowdfundingcampagne op Kickstarter één van de belangrijkste mijlpalen. Ze haalden op één maand tijd maar liefst 74.000 dollar op.

Advies aan andere starters?

Als je overtuigd bent van je project en je voelt dat het ondernemerschap je aantrekt, ga er dan voor. Tijdens je studententijd is er nog geen financiële druk en krijg je nog veel ondersteuning van de hogeschool. Bovendien is het hip om een jonge ondernemer te zijn, waardoor steeds wat meer deuren voor je opengaan. 

Over deze site 

Voka – Kamers van Koophandel Antwerpen, Kempen en Mechelen zetten met de steun van de provincie Antwerpen hun schouders onder het project ‘The Antwerp Entrepreneur Academy’ om zo ondernemerschap bij jongeren te inspireren en te stimuleren.

Durf! Spring! Onderneem!

Over ons Contact

Welke regio heeft jouw voorkeur?

Antwerpen Kempen Mechelen