VOKA

Ibex Explore

Unieke mountainbikerace in Ethiopië voor avonturiers.

Ontdek de verhalen van jonge starters & ondernemers

Wie?

Kobe Smits, oprichter van Ibex Explore.

Wat?

Met Ibex Explore organiseert Kobe een achtdaagse mountainbikerace in Ethiopië voor avonturiers. Met de route verkennen zij dorpen waar geen toerist ooit komt, bergpassen boven de 4.000m en het Simien National Park.

Hoe is het idee ontstaan?

Het is Kobe’s passie om te mountainbiken. Bovendien heeft hij in Afrika gewoond. De combinatie van beide aspecten met het ondernemerschap in Afrika en een nieuwe mogelijkheid om daar te gaan mountainbiken heeft Kobe aangezet om aan dit project te beginnen.

Grootste obstakel?

Het grootste obstakel is om effectief te beginnen en niet langer alleen maar voor te bereiden. Kobe is op gegeven moment zelf naar Ethiopië getrokken om te kijken of de route effectief haalbaar was en heeft daarmee plaatsen verkend die nog geen enkele toerist voor hem heeft gezien.

Belangrijkste mijlpaal?

Een belangrijke mijlpaal voor Kobe was de samenstelling van een Ethiopisch team waarmee hij de route heeft verkend en heeft vastgesteld dat het event er wel degelijk kan plaatsvinden.

Advies aan andere starters?

Op een bepaald moment moet je een datum prikken om te springen. Je kan altijd meer voorbereiden, altijd meer vragen stellen maar het is belangrijk om vast te stellen wanneer je precies die sprong gaat wagen.

Over deze site 

Voka – Kamers van Koophandel Antwerpen, Kempen en Mechelen zetten met de steun van de provincie Antwerpen hun schouders onder het project ‘The Antwerp Entrepreneur Academy’ om zo ondernemerschap bij jongeren te inspireren en te stimuleren.

Durf! Spring! Onderneem!

Over ons Contact

Welke regio heeft jouw voorkeur?

Antwerpen Kempen Mechelen