VOKA

Exposure

Efficiënt inzetten van sociale media.

Ontdek de verhalen van jonge starters & ondernemers

Wie?

Reinout Van Zandycke, student politieke communicatie aan de UA en tevens zaakvoerder van Exposure.

Wat?

Exposure is een communicatiebureau die bedrijven, organisaties en personen helpt met efficiënt sociale media in te zetten.

Hoe is het idee ontstaan?

Op zijn 17 jaar richtte Reinout een eigen jongerenvereniging op. Hij stuurde een persbericht uit waarmee hij een volledige pagina in de krant te pakken kreeg. Een week later stuurde hij opnieuw een persbericht uit dat totaal niet werd opgepikt door pers, waarna hij leerde hoe hij met pers en communicatie moest omgaan.

Grootste obstakel?

Als student-ondernemer moet je met extra regels rekening houden. Voorbeelden daarvan zijn het alimentatiegeld doordat zijn ouders gescheiden zijn, de studiebeurs die hij ontvangt enzovoort.

Belangrijkste mijlpaal?

Het Europees project dat hij heeft binnengehaald, alsook een project rond sociale media voor politici.

Ondernemen als student… Heeft dat voordelen?

Het gebeurt soms dat Reinout zijn workshops nog aanpast wanneer hij iets bijleert in de les. Zijn mogelijkheid om constant bij te sturen en om praktijkervaring toe te passen op zijn opleiding, zijn enorme voordelen voor zowel hem als zijn klanten.

Advies aan andere starters?

Gebruik de ervaring van andere ondernemers. Zij hebben vaak dezelfde problemen gekend als jou en zij weten hoe ze deze moeten oplossen!

Over deze site 

Voka – Kamers van Koophandel Antwerpen, Kempen en Mechelen zetten met de steun van de provincie Antwerpen hun schouders onder het project ‘The Antwerp Entrepreneur Academy’ om zo ondernemerschap bij jongeren te inspireren en te stimuleren.

Durf! Spring! Onderneem!

Over ons Contact

Welke regio heeft jouw voorkeur?

Antwerpen Kempen Mechelen