VOKA

Eastern Exotic Trading

Gespecialiseerd in sourcing, en dan voornamelijk in China Sourcing

Ontdek de verhalen van jonge starters & ondernemers

Wie?

Philip Lams (°) en Roland Evers

Wat?

Eastern Exotic Trading is gespecialiseerd in sourcing, waarvan het grootste deel bestaat uit China sourcing. Eastern Exotic Trading gaat een product opzoeken voor de klant en dat voor dezelfde specificaties laten produceren voor een lagere prijs ofwel gaan ze voor dezelfde prijs proberen een beter product aan te bieden.

De idee zelf is eigenlijk ontstaan op café en dit idee bleef steeds terugkomen tot ze op een dag de knoop hebben doorgehakt en een hele container hebben besteld.

Financiering en Logistiek

De grootste drempel was het op heel korte termijn afronden van zowel de financiering als het logistieke aspect. Toen de container besteld was, hadden ze eigenlijk nog geen idee waar ze die zouden opslagen en hoe ze de container van de haven tot bij de klant gingen krijgen.

Belangrijkste mijlpaal?

Het leukste en het belangrijkste was een klant hebben die voor de tweede keer bestelde. Deze klant was duidelijk tevreden over onze diensten en hoe alles gelopen was.

Advies

Ga ter plaatse en bezoek de fabrieken zelf, zo weet je zeker dat wat je levert, goed is.

Over deze site 

Voka – Kamers van Koophandel Antwerpen, Kempen en Mechelen zetten met de steun van de provincie Antwerpen hun schouders onder het project ‘The Antwerp Entrepreneur Academy’ om zo ondernemerschap bij jongeren te inspireren en te stimuleren.

Durf! Spring! Onderneem!

Over ons Contact

Welke regio heeft jouw voorkeur?

Antwerpen Kempen Mechelen