VOKA

Conversation Starter

Energize your networking event

Ontdek de verhalen van jonge starters & ondernemers

Wie?

Niels Peetermans, co-founder van Conversation

Wat?

Conversation Starters is een webapplicatie die mensen die netwerkingevents bezoeken toelaat om reeds op voorhand meetings in te plannen met interessante bezoekers.

Hoe is het idee ontstaan?

Niels en zijn medeoprichter bouwden in eerste instantie een applicatie voor hun eigen evenement waardoor mensen op basis van eigen interesses en uitdagingen, meetings met elkaar konden inplannen. Toen mensen hen kwamen zeggen dat ze die applicatie graag op andere evenementen zouden gebruiken, zagen de twee de opportuniteit om hun applicatie aan andere events te verkopen.

Grootste obstakel?

De combinatie van verschillende factoren: juridische aspecten, operationele aspecten, sales, marketing, enzovoort. Het moeilijkste voor de zaakvoerders van Conversation Starter was om die zaken te combineren.

Waarom ondernemen?

Ondernemen heeft enorm veel leuke aspecten. Mensen kunnen vooruithelpen met hun applicatie is een enorme motivatie. 

Advies aan andere starters?

Vertel je idee tegen zoveel mogelijk mensen, en dan vooral tegen mensen die het zouden kunnen gebruiken. Zij zullen je waardevolle feedback geven waardoor je je idee nog steeds kan aanpassen.

Over deze site 

Voka – Kamers van Koophandel Antwerpen, Kempen en Mechelen zetten met de steun van de provincie Antwerpen hun schouders onder het project ‘The Antwerp Entrepreneur Academy’ om zo ondernemerschap bij jongeren te inspireren en te stimuleren.

Durf! Spring! Onderneem!

Over ons Contact

Welke regio heeft jouw voorkeur?

Antwerpen Kempen Mechelen