VOKA

Cazou

Verkoop snel en gemakkelijk je tweedehandskleding online.

Ontdek de verhalen van jonge starters & ondernemers

Wie?

Tim Fockedey, oprichter van Cazou.

Wat?

Cazou is een Nederlands platform voor tweedehandskleding, specifiek gericht op jonge ouders die op zoek zijn naar baby- en kinderkleding.

Hoe is het idee ontstaan?

Tim kwam op het idee van Cazou via een vriendin die hij leerde kennen op de business school. Zij verkocht tweedehandskleding via marktplaats.nl, maar vond het jammer dat er geen specifiek alternatief bestond. Vanuit die noodzaak is Cazou ontstaan.

Grootste obstakel?

Op een dag is de business partner van Tim, een developer, uit Cazou gestapt. Daarmee verloor hij niet alleen een zeer belangrijke competentie, maar liep ook een investering van €50.000 euro mis.

Belangrijkste mijlpaal?

De manier waarop Tim zich herpakt heeft na het grote obstakel en de gemiste investering is voor hem de belangrijkste mijlpaal.

Advies aan andere starters?

Start er zo vroeg mogelijk mee, liefst meteen na je studies, omdat je dan nog geen vaste kosten hebt zoals huur, kinderen, enzovoort. Je hebt op dat moment nog heel weinig verantwoordelijkheden en nog heel weinig te verliezen, dus dat is het perfecte moment om er werk van te maken.

Over deze site 

Voka – Kamers van Koophandel Antwerpen, Kempen en Mechelen zetten met de steun van de provincie Antwerpen hun schouders onder het project ‘The Antwerp Entrepreneur Academy’ om zo ondernemerschap bij jongeren te inspireren en te stimuleren.

Durf! Spring! Onderneem!

Over ons Contact

Welke regio heeft jouw voorkeur?

Antwerpen Kempen Mechelen