VOKA

Over Antwerp Entrepeneur Academy

Vind een job of maak je eigen job?

Je hebt je schoolcarrière afgerond. Ga je dan op zoek naar een job? Of maak je ze zelf? Het merendeel van de jongeren start in dienst van een werkgever en kiest dus niet voor de weg van het ondernemerschap. Jongeren met een concreet ondernemersidee tasten vaak in het duister over hoe ze hun idee kunnen omzetten in de praktijk. Twijfels over startkapitaal, verantwoordelijkheden, werklast, … staan initiatief in de weg. Op school worden bovendien niet altijd de tools meegegeven die nodig zijn om als ondernemer te starten. Twijfel en onzekerheid maken dat het enthousiasme en de zin om te ondernemen wegebt. Om talent en initiatief meer kansen te geven en jongeren de weg naar het ondernemerschap te laten vinden, werd de Antwerp Entrepreneur Academy opgestart.

Antwerp Entrepreneur Academy: een informatie- en inspiratieproject

De Antwerp Entrepreneur Academy is een initiatief dat is opgericht door de Kamers van Koophandel Antwerpen-Waasland, Kempen en Mechelen met de steun van de provincie Antwerpen. Het wil laatstejaarsstudenten uit het middelbaar en studenten aan de hogeschool of universiteit informatie aanreiken over ondernemerschap en het wil deze doelgroepen stimuleren om een dergelijke beroepskeuze te overwegen. Jongeren moeten meer ondersteuning krijgen zodat ze met de nodige bagage de sprong naar het ondernemerschap kunnen wagen. De kamers van Koophandel Antwerpen-Waasland, Kempen en Mechelen en de provincie Antwerpen zetten zich hier graag voor in.

Informatie- en inspiratiesessies, pitchingsessies en een tweedaagse bootcamp

The Antwerp Entrepreneur Academy probeert jongeren te informeren en te enthousiasmeren door in de eerste plaats informatiesessies over ondernemerschap in te richten op middelbare scholen, hogescholen en universiteiten. Tijdens dergelijke infosessies worden jonge starters uitgenodigd om hun ervaringen te delen en tips en tricks mee te geven. Daarnaast delen ervaringsdeskundigen hun expertise zodat studenten kennismaken met verschillende facetten van het ondernemerschap.

Daarnaast worden pitchingsessies georganiseerd. Jongeren die tijdens de infosessies geïnspireerd raken of al een tijdje een concreet ondernemersidee koesteren, kunnen tijdens zo’n sessie hun idee aan een jury voorleggen. Is de jury overtuigd? Dan stroom je door naar het tweedaagse bootcamp waar jongeren gedurende twee dagen intensief worden bijgestaan door professionals om hun idee vorm te geven.

Start-up Antwerpen, Start-up Kempen en Start-up Mechelen

Dit webplatform werd opgericht in het kader van de Antwerp Entrepreneur Academy met als doel potentiële starters te inspireren met leuke verhalen van ondernemers die zelf nog niet lang geleden gestart zijn met hun onderneming. De starters kunnen rolmodellen zijn die anderen kunnen inspireren. Bovendien probeert het studenten, mentoren en starters de nodige informatie aan te reiken. ‘Doe iets met je ondernemersdroom,’ zegt Ludwig Caluwé, gedeputeerde provincie Antwerpen voor Economie, en dat is precies wat de Antwerp Entrepreneur Academy wil verwezenlijken. Studenten zin geven om ervoor te gaan! Durf, spring, onderneem!

Over deze site 

Voka – Kamers van Koophandel Antwerpen, Kempen en Mechelen zetten met de steun van de provincie Antwerpen hun schouders onder het project ‘The Antwerp Entrepreneur Academy’ om zo ondernemerschap bij jongeren te inspireren en te stimuleren.

Durf! Spring! Onderneem!

Over ons Contact

Welke regio heeft jouw voorkeur?

Antwerpen Kempen Mechelen